banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Voorverkoop Movies that Matter van start

08 maart 2016

De voorverkoop is gestart voor de 10de aflevering van het Movies that Matter festival in Den Haag. Onder de titel Meet the True Heroes zal ook deze editie aandacht besteden aan geëngageerde films over een rechtvaardige, duurzame samenleving.

Het Movies that Matter Festival vertoont tussen 8 en 26 maart zo’n 70 speelfilms en documentaires en kent twee hoofdprogramma’s. Onderdeel A Matter of ACT behandelt (in samenwerking met Amnesty International) mensenrechtenverdedigers, en het programma Camera Justitia kijkt naar (internationaal) recht en juridische dilemma’s.

Dit wordt de eerste editie voor Dirk van Straaten als nieuwe festivaldirecteur. Hij introduceert een aantal nieuwe festivalprogramma’s, zoals Media that Matter, een multimediaprogramma met waargebeurde verhalen, verteld door mensen die ze zelf meegemaakt hebben. Ook nieuw zijn Shorts that Matter, een selectie van korte films in samenwerking met het Go Short Festival en Movies at Midnight, waarin mensenrechten-genrefilms met een knipoog vertoond worden. 

foto: Pilou Asbaek in de beklaagdenbank in Krigen / A War van Tobias Lindholm (September Film) 

De voor een Oscar genomineerde Deense speelfilm Krigen opent op vrijdag 18 maart 2016 het festival in het Theater aan het Spui. 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN