Gek van Oranje
NIEUWS - Beurzen & Festivals

VR Days Europe 2016 toont bijzonder project

27 oktober 2016

Grensverleggend, zo omschrijven de makers de korte VR-film Ashes to Ashes die tijdens de VR Days Europe 2016 in Amsterdam in première zal gaan.

De virtual-realityfilm Ashes tot Ashes beleeft zijn wereldpremière op 5 november tijdens de VR Days Europe 2016 in het Amsterdamse VondelCS. In deze korte film worden de mogelijkheden van storytelling in een virtuele wereld getoond. De film werd gemaakt door drie verschillende regisseurs uit drie verschillende disciplines: VR, theater en film. Zij onderzochten hoe een visueel verhaal kan worden verteld in een driedimensionale wereld, gefilmd in 360 graden.

De synopsis werd geschreven door Anne Barnhoorn (Aanmodderfakker); creatief producent en initiatiefnemer van het project is Benjamin de Wit. De productie is van Submarine Channel in coproductie met AVROTROS.

Ashes to Ashes is een surrealistische tragikomedie over een slecht functionerend gezin dat de laatste wens van hun net overleden grootvader moet uitvoeren. Gezien door de 'ogen' van de overledene (ergo: de urn met zijn as) wordt een uniek perspectief geboden op explosieve familierelaties.

Ashes tot Ashes zal in 2017 ook uitgebracht worden voor een breder publiek door middel van een app waarop de film te bekijken is met een eigen VR-bril.

De VR Days Europe 2016 vinden van 3 tot en met 6 november 2016 plaats in Amsterdam (VondelCS, Stadsschouwburg en VR Base Amsterdam).
Ashes to Ashes: 5 november vanaf 21.00 uur in VondelCS, Amsterdam. 
De film  is Engels gesproken en duurt 10 minuten.

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
vacature
9695_WILD_BANNER_HFN(240x180px)
BannerIjslandBende_2
9694_BVHV_BANNER_HFN(240x180px)
Banner CineJobs240x180px
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
Banner-HLIV-240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN