banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Wat wordt de mooiste filmposter van het jaar?

03 september 2015

Deze vijf maken kans op de 15de VPRO Cinema Afficheprijs.
De jury ging dit jaar duidelijk voor art: posters van kassuccessen ontbreken op het lijstje van dit jaar. Welke dan wel fraai werden bevonden?
De posters van: Aanmodderfakker, Brozer J.Kessels, Prins en Those Who Feel the Fire Burning. Gemaakt door respectievelijk: Vincent Meertens (met gebruik van een illustratie van Tim Enthoven), Brat Ljatifi, Amira Daoudi, Sander Brouwer en Jom Semah en Morgan Knibbe.

De jury (bestaande uit onder anderen cameraman Hoyte van Hoytema, regisseur Martin Koolhoven en kostuumontwerpster Jany Temime) koos dit vijftal uit zestig posters van speelfilms en documentaires.
Nu is het publiek aan zet. Op cinema.nl/afficheprijs kan tot en met woensdag 30 september worden gestemd. De winnaar van de 15de VPRO Cinema Afficheprijs (bestaande uit een bedrag van 2.500 euro en een wisseltrofee) wordt donderdagavond 1 oktober bekendgemaakt in de NFF-talkshow van Art Rooijakkers. 

De Afficheprijs wordt georganiseerd in samenwerking met het Nederlands Film Festival, met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds.

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird