banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Weer internationaal succes voor Elle en Red Turtle

05 februari 2017

En opnieuw viel regisseur Paul Verhoeven in de prijzen met zijn Elle. In Spanje won hij bij de uitreiking van de Goya’s de prijs voor beste Europese film. The Red Turtle won bij de Annie Awards, Hollywoods bekroningen voor animatiefilms. 

De Goya’s zijn de Oscars van Spanje. De filmprijzen worden jaarlijks uitgereikt de door Spaanse Academie voor de Wetenschap der Kunsten en Cinematografie en hoewel niet zo spraakmakend als de Oscar, Bafta of César, is het toch een prestigieuze onderscheiding.
En in de categorie beste Europese film ging die dit jaar dus naar Elle van Paul Verhoeven. 

Begin januari won Verhoeven voor Elle een Golden Globe voor beste buitenlandse film. Bij de Césars die op 24 februari worden uitgereikt is de thriller elf keer genomineerd. Twee dagen later maakt Isabelle Huppert voor haar hoofdrol in Elle in Los Angeles kans op een Oscar voor beste actrice.

A Monster Calls won bij de Goya's negen van de twaalf nominaties. De fantasyfilm van regisseur Juan Antonio Bayona is momenteel ook in de Nederlandse bioscopen te zien. 

Tijdens de 44-ste editie van de Annie Awards was er een hoofdprijs voor Michael Dudok de Wit. The Red Turtle won de prijs voor beste onafhankelijk geproduceerde animatiefilm. Grote winnaar van de Annie’s was echter Zootopia, die onder meer beste film, regie en scenario won. Bij de Oscars zullen beide films weer tegenover elkaar staan. 

 

The Red Turtle / Lumière / Foto Elle: Independent Films

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird