banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Widescreen Weekend in Bradford

15 september 2015

Van 15 tot en met 18 oktober vindt in Bradford (Engeland) weer het Widescreen Weekend plaats, een uniek filmfestival dat helemaal draait om grote schermen. Organisatoren National Media Museum (waar Engelands eerste IMAX-bioscoop is gevestigd) en UNESCO bieden een programma vol 3D-films en blockbusters van vroeger en nu.

Widescreen Weekend Fiddler on the Roof

Zo wordt het 60-jarige jubileum van het Todd-AO widescreen system gevierd met de vertoning van Oklahoma!, de eerste film die met deze technologie gemaakt werd. Andere hoogtepunten zijn de vertoningen van de originele print van How the West Was Won met drie projectoren, de gerestaureerde versie van Fiddler on the Roof 1971) en de Europese première van de digitaal gerestaureerde The Best of Cinerama door filmmaker en restauratie-expert David Strohmaier. Ook 2001: A Space Odyssey van Kubrick krijgt een speciale vertoning. 

Meer informatie: www.nationalmediamuseum.org.uk/widescreen-weekend

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)