banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Winnaars Jongerenjury en Student Jury Vlissingen bekend

17 september 2015

De eerste prijzen van Film by the Sea zijn inmiddels uitgereikt.

De Jongerenjury had dit jaar drie films genomineerd: Virgin Mountain, Mustang en The High Sun. Als winnaar werd uiteindelijk Mustang gekozen, het drama over vijf jonge zussen op het Turkse platteland wiens vrijheid steeds ingrijpender wordt ingeperkt. De film gaf de jongerenjury een zowel prikkelend als beklemmend gevoel. Mustang won op het filmfestival van Cannes al de prijs van de European Cinemas.

Ook de Studentenjury reikte gisteren haar prijs uit. Winnaar daar was Viaje uit Costa Rica, een intiem verhaal over een heel toevallige ontstane liefdesrelatie. Volgens de International Studentjury ‘is Viaje eigenlijk veel meer dan een film, met veel verrassingen; een realistische film.’

foto: de winnaar krijgt deze mee naar huis (Film by the Sea)

 Zondag worden de overige prijswinnaars van Film by the Sea bekend gemaakt.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie