banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Zurich wint CICAE Art Cinema Award in Berlijn

16 februari 2015

De nieuwe Nederlandse speelfilm Zurich heeft tijdens het Internationaal Filmfestival in Berlijn de CICAE Art Cinema Award gewonnen. Die prijs wordt toegekend door een jury van de Internationale Confederatie van Arthouse Bioscopen aan wat zij de beste film vinden van het programmaonderdeel FORUM.

Zurich is de nieuwe speelfilm van regisseur Sacha Polak en scenarist Helena van der Meulen. De film vertelt het verhaal van Nina, een vrouw die haar verleden op een wanhopig manier probeert te ontvluchten. Ze ontmoet de Duitse vrachtwagenchauffeur Matthias en reist vervolgens met hem mee.
De hoofdrol wordt gespeeld door singer-songwriter Wende Snijders. Zij maakt met Zurich haar filmdebuut.

Filmdistributeur Cinéart brengt de film vanaf deze week uit in de filmtheaters. Morgen beleeftZurich z'n feestelijke première in EYE in Amsterdam.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)