Huisvrouwen bestaan niet
NIEUWS - Cast

Anne de Jong nieuwe directeur FDN

05 december 2017

FDN, de branchevereniging voor filmdistributeurs, heeft een opvolger gevonden voor Jaap Bruijnen. Anne de Jong gaat hem per 1 februari 2018 opvolgen.

De Jong wordt algemeen directeur van de NVPI en FDN (Film Distributeurs Nederland) en zich in die functie inzetten voor de belangen van distributeurs in de filmsector, de muziekindustrie en de (interactieve) game-markt.

Anne de Jong gaf eerder onder meer leiding aan de platenmaatschappij Challenge Records en heeft ervaring als bestuurder van NVPI Audio en rechtenbeheerorganisatie SENA.

Jaap Bruijnen heeft de organisatie per 1 december verlaten. Hij is aan de slag gegaan als operationeel directeur bij Pathé Thuis.

René van Turnhout, in het dagelijks leven chief operating officer (COO) bij Dutch FilmWorks, zal de komende periode voor een á anderhalve dag per week op interimbasis leidinggeven aan de NVPI en FDN. Hij zal dit maximaal vier maanden doen zodat er twee maanden ruimte is voor overdracht aan Anne de Jong.

Anne de Jong

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DR-KNOCK_HFN_240x180px
Banner_imagine_ HFN
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
Banner_moviesThatMatter_240_180
Design Ad Banner 240x180– HFN
HFN banner paddington 2
Banner CineJobs240x180px
jumanji-240x180