banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Bert Goessen van Cinecitta naar MOOOV

01 juli 2015

Op vrijdag 26 juni is in een klein comité van distributeurs feestelijk afscheid genomen van Bert Goessen, programmeur (en voormalig eigenaar) van Cinecitta Tilburg. Per 1 juli stopt hij definitief met programmeren van Cinecitta, maar hij is al meteen ingelijfd in het team van het MOOOV-filmfestival in Turnhout.

Dit jaarlijks festival met films ‘met zicht op de wereld’ staat onder de bezielende leiding van directeur Marc Boonen. MOOOV gaat zich vanaf dit najaar ook met filmdistributie bezig houden, zowel in België als in Nederland. Bert Goessen zal als MOOOV - Filmdistribution The Netherlands de Nederlandse uitbreng gaan opzetten, om te beginnen met de Georgische film Corn Island en Dukhtar uit Pakistan. 

In 1982 nam Bert samen met zijn studievriend Frans van Beek de toenmalige Ambassade/Camera zalen over en stichtte daar bioscoop Cinecitta. Jarenlang zorgden zij daar voor een warm onthaal voor de liefhebbers van de arthouse cinema, waar Argentijnse pareltjes als La Marea net zoveel aandacht kregen als een blockbuster als Lord of the Rings. Deze laatste titel kregen Bert en Frans overigens pas vier weken nadat de Heuvelpoort ermee in première ging, maar ze wisten gewoon dat hun vaste publiek daar op zou wachten. En dat was ook inderdaad zo!

Na de pensionering van Frans in 2012 besloot Bert het theater te verkopen, maar hij bleef nog wel aan om de programmering te verzorgen. Na een ingrijpende verbouwing is het theater in augustus 2014 weer open gegaan. Op vrijdag 3 juli neemt Bert definitief afscheid van de Tilburgse filmliefhebbers met een 24-uur durende filmmarathon, waar klassiekers als La Double Vie de Veronique, Yol, Brutti, Sporchi  e Cattivi en recente titels als La Grande Bellezza en The Grand Budapest Hotel voor € 2,- per film worden vertoond.

foto: Bert Goessen, van Tilburg naar Turnhout (Ilona van Genderen Stort)

Bert wordt opgevolgd door Jasper Naaijkens, die ook de marketing verzorgt bij het Belgische kantoor van Remain in Light in Antwerpen.

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie