banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Bert Stroo overleden

14 februari 2017

Na een extreem kort ziekbed is op 5 februari jongstleden. Bert Stroo overleden. Bert was ondertitelvertaler van vele bioscoopfilms, zoals Despicable Me, Secret Life of Pets, The Big Short, Straight Outta Compton, Whiplash, Les Miserables, Noah en Inferno.

Bert studeerde Engelse Taal- en Letterkunde en Muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen en aan Trinity College, University of Dublin. Daarna studeerde hij verder aan het Conservatorium Groningen.

Bert werkte ook als boekvertaler (zo’n veertig titels, voor uitgevers als Van Gennep, Bijleveld, Luitingh Sijthoff) en stripvertaler (voornamelijk Donald Duck).

In 2005 hoorde hij bij de eerste lichting die afstudeerde aan de Scriptschool. Hij schreef ook afleveringen voor een aantal tv-series, zoals Grijpstra en De Gier, Verborgen gebreken en In therapie. Voor animatieproducent Il Luster schreef hij een versie van het script Trippel Trappel, een animatiefilm die in 2014 in de bioscoop te zien was.

Bert mocht slechts 51 jaar worden.

Bert StrooBert Stroo.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px