banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Bioscoopondernemer Geert Dolfing overleden

12 september 2015

In zijn woonplaats Woerden is bioscoopondernemer Geert Dolfing donderdag 10 september op 57-jarige leeftijd overleden. Dolfing was al enige tijd ziek. Hij was eigenaar van AnnexCinema, de vier zalen tellende bioscoop in Woerden.

Dolfing opende het theater op 13 april 2010 na een razendsnelle verbouwing van een voormalige machinefabriek op het industrieterrein Middelland in Woerden. Hij kwam daar nadat hij Annex Cinema’s tijdelijke locatie aan de Frederik Hendriklaan drie jaar daarvoor moest ontruimen van de gemeente.

Dolfing, van oorsprong afkomstig uit de reclamewereld, begon zijn loopbaan in het bioscoopbedrijf in de oude City-bioscoop in Woerden waar hij onder de naam FilmEstafette een keer per maand een filmhuisfilm draaide. In 2004 verkocht hij zijn reclamebureau en begon hij met Annex Cinema.

In oktober 2010 stond Dolfing in the picture in Holland Film Nieuws. Het interview is hier terug te lezen.

(foto Lucia Alleman)

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)