banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Cast Gek van Oranje voorgesteld

19 april 2017

Een romantische ensemblefilm gesitueerd tijdens een groot voetbaltoernooi: wie heeft daar nu geen zin in? Dat moeten ze bij Topkapi ook gedacht hebben, en dus mag regisseur Pim van Hoeve Gek van Oranje maken. Vandaag werd de cast voorgesteld.

En het zijn niet de minste namen. Susan Visser, Martijn Fischer, Hannah Hoekstra en Nasrdin Dchar spelen voetbalfans en –haters tijdens het voor het Nederlands elftal best aardig verlopen WK van 2010 in Zuid-Afrika. Pim van Hoeve: ‘Voor de cast wilde ik graag een mix van bekende gezichten en nieuw talent, dat is zeker gelukt. Aan de hand van de karakters leggen we de Oranjekoorts onder de loep. Door te laten zien wat zo typisch Nederlands is aan die gekte hoop ik dat Gek van Oranje een film is over alle Nederlanders.’

Het scenario van Gek van Oranje werd geschreven door Pieter Bart Korthuis en Maarten Lebens, die eerder samenwerkten aan de Telefilm De sterkste man van Nederland. Een vruchtbare samenwerking, zegt Korthuis. ‘Ik zou nooit zulke goede scènes over voetbal kunnen schrijvens zoals Maarten die schrijft.’ En volgens Lebens schrijft Korthuis weer heel sterke plots. ‘Samen zorgen we bovendien voor een goede balans tussen drama en komedie.’

Zoals gezegd wordt Gek van Oranje een echte ensemblefilm zoals producent Frans van Gestel eerder succesvol maakte met Alles is liefde en Alles is familie. Om de cast te completeren trok de productie ook nog Willem Voogd, Suzanne Kipping, Martijn Lakemeier, Esmee van Kampen, Abbey Hoes, Jan Versteegh, Belinda van der Stoep, Ton Kas, Sanne Wallis de Vries en Susan Radder aan. Veel van hen waren vandaag aanwezig om tijdens de presentatie in Amsterdam op de foto te gaan.

Volgend jaar zomer komt Gek van Oranje in de bioscopen, deelname in Rusland of niet.

Pim van Hoeve en zijn selectie / Topkapi, September Film 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)