banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

CineMecs Gerben Kuipers toegetreden tot Pathé-directie

21 oktober 2016

Gerben Kuipers. Foto Tanja van Rooden.

Twee jaar geleden verraste Pathé vriend en vijand met de overname van CineMec. Pathé en de geestelijk vader van CineMec, Gerben Kuipers, spraken af dat ze het label CineMec samen verder zouden ontwikkelen. CineMec zou daarnaast haar eigen identiteit behouden. Onlangs is de volgende stap gezet in het plan om de bedrijfsvoering van CineMec meer op die van Pathé te laten aansluiten. Zo is Gerben Kuipers kortgeleden toegetreden tot het directieteam van Pathé.

Ten tijde van de overname in 2014 was men bij CineMec nog druk bezig met de bouw van de nieuwe theaters in Utrecht en Nijmegen. CineMec Utrecht werd 19 september 2015 officieel geopend, CineMec Nijmegen volgde op 15 maart 2016.

Nu de bouw achter de rug is en de bioscopen enige tijd draaien, is het moment daar dat ‘Gerben zijn energie in meer strategische zaken gaat steken’, zo vertelt de algemeen directeur van Pathé Lauge Nielsen tegen HFN als hem naar de reden van het besluit wordt gevraagd. Kuipers was nog erg bij de operationele zaken van de drie bioscopen van CineMec in Ede, Utrecht en Nijmegen betrokken. Volgens Nielsen kan de gepassioneerde ondernemer ‘zijn invloed beter aanwenden vanuit het directieteam’.

‘We hadden er in principe een aantal jaren voor uitgetrokken, maar het was altijd de bedoeling de operaties meer en beter op elkaar te laten aansluiten. Een voorbeeld daarvan is het tot stand brengen van een optimalere filmprogrammering’, aldus Nielsen.

Gerben Kuipers bevestigt dat het moment daar was om de slagkracht te vergroten. ‘We wilden dingen beter op elkaar afstemmen. Ook op het gebied van marketing. Daardoor pakken zaken zoals de website en de Pathé-vouchers ook beter uit voor de bezoekers van CineMec.’

Nielsen ontkent desgevraagd dat de verandering te maken zou hebben met achterblijvend bezoek in de CineMec-theaters. Nielsen: ‘Nee, dat heeft daar niet mee te maken. En dat het bezoek in Ede iets lager is, heeft ook te maken met de opening van Pathé Arnhem.’ Gerben Kuipers bevestigt het antwoord van Lauge Nielsen. Kuipers: ’De bezoekersaantallen vallen niet tegen. Utrecht en Nijmegen waren wellicht slow starters, maar het bezoek is nu echt op niveau. Bovendien hebben we in CineMec Utrecht al zo’n 100 congressen georganiseerd’.

Kuipers was altijd een man die erg bij alle details van de operationele zaken betrokken was. Gaat hij dat niet missen? Kuipers lachend: ‘Ik ben nog altijd welkom op de vloer. Ik zal mijn stempel blijven drukken, zeker ten aanzien van de evenementen. Door deze opzet kan ik meer een coachingsrol vervullen.’

Met de toetreding van Kuipers tot de Pathé-directie verandert er ook het een en ander bij de CineMec-theaters. Coen Hoozemans, tot voor kort theatermanager van Pathé Scheveningen geeft nu leiding aan het team van CineMec Utrecht. De theatermanager van Pathé Zaandam, Joris Mouw, is straks te vinden in CineMec Ede. Voor Nijmegen wordt nog een geschikte kandidaat gezocht. Nielsen: ‘In Nijmegen willen we liever iemand met lokale kennis. Iemand die er vandaan komt. Tot die tijd vindt er ondersteuning plaats vanuit het Pathé-CineMec-team.’

Dat Gerben Kuipers qua creativiteit en connecties van grote waarde kan zijn voor de Pathé-CineMec-combinatie bleek onlangs toen bekend werd dat CineMec Utrecht de locatie wordt waar de indrukwekkende, rondreizende tentoonstelling Harry Potter: the Exhibition in februari van 2017 gaat neerstrijken.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px