banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

CoBO-bestuur krijgt nieuwe voorzitter

01 maart 2016

Na tien jaar neemt Coen Abbenhuis afscheid als voorzitter van het CoBO-bestuur. Onder zijn leiding startte de Stichting Co-productiefonds Binnenlandse Omroep de succesvolle projecten Teledoc en Teledoc Campus. Abbenhuis wordt opgevolgd door VPRO-directeur Lennart van der Meulen.

Coen Abbenhuis begon zijn werkzaamheden bij het CoBO in 2006, waar hij in 2009 Vera Keur opvolgde als voorzitter. Directeur Jeanine Hage is Abbenhuis dankbaar voor zijn inzet. ‘Onder leiding van Coen is het aantal producties waar CoBO aan bijdraagt de afgelopen jaren flink toegenomen. Ook voor jonge makers heeft hij zich ingezet.’ Zelf kijkt Abbenhuis ook tevreden terug. ‘Dankzij de inzet van CoBO zijn honderden Nederlandse films en documentaires gemaakt. Het CoBO-team en zijn partners zetten zich elke dag in om jonge en ervaren makers de kans te geven om vernieuwende verhalen te vertellen.’

Zowel Telefilms als Teledocs hebben vele (inter)nationale prijzen gewonnen. Dit jaar zijn de Teledocs Satudarah en Naziah’s Lente (beiden NTR) en de Telefilm Aanmodderfakker (AVROTROS) ingestuurd voor de Emmy Awards.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px