banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Directeur Cinekid kondigt vertrek aan

04 oktober 2016

Tijdens de dertigste editie van Cinekid, die volgende week zaterdag van start gaat, is ze er nog gewoon bij, maar daarna zal het jeugdfilmfestival het  zonder directeur Sannette Naeyé moeten stellen. Na twintig jaar maakte zij haar afscheid bekend. 

Van 15 tot en met 21 oktober barst Cinekid weer los, het grootste film-, tv- en nieuwe- mediaspektakel in Europa voor de jeugd. Op het festival worden meer dan honderd jeugdfilms en tv-series vertoond. Cinekid omvat alle aspecten van de media-industrie voor een jong publiek en biedt ook workshops en masterclasses. Ook games, installaties en apps maken deel uit van het aanbod, alsmede de inmiddels fameuze grootste digitale speeltuin van de wereld: het MediaLab.

De dertigste editie opent met Uilenbal van Simone van Dusseldorp.

De editie van volgend jaar zal echter onder een nieuwe directeur plaatsvinden, want na twintig jaar maakte algemeen directeur Sannette Naeyé bekend dat zij Cinekid per 1 februari 2017 gaat verlaten. Ze laat het festival niet alleen achter, zoals ze zelf zegt: ‘Vele handen maken Cinekid tot het grootste jeugdfestival ter wereld.’

Sannette Naeyé (1952) heeft een indrukwekkende staat van dienst als algemeen en artistiek directeur en tevens  samensteller van het filmprogramma van het festival. Ze is verantwoordelijk voor het huidige Cinekid, een krachtig instituut dat niet meer is weg te denken uit het (inter)nationale culturele en educatieve landschap. Ruim 80.000 kinderen komen op het festival en aanverwante programma’s in het land in aanraking met jeugdcultuur in de breedste zin.

Onder leiding van Naeyé groeide Cinekid uit tot meer dan een festival voor kinderen. Zo initieerde ze Cinekid for Professionals, een industry event dat tijdens het festival plaatsvindt en dat ten doel heeft de productie en kwaliteitsmedia voor de jeugd te stimuleren.

Naeyé staat bekend om haar maatschappelijke visie. Ze besefte in de jaren negentig al hoe bepalend nieuwe media zouden gaan worden voor de ontwikkeling van een kind. Dat resulteerde in het MediaLab, met ruim vijftig interactieve installaties, workshops en games de grootste digitale speeltuin van Europa.

Over wat Sannette Naeyé gaat doen is nog niet meer bekend dan dat zij zich ‘op nieuwe projecten gaat focussen’. Het bestuur van Cinekid gaat de komende tijd op zoek naar een opvolger en hoopt begin volgend jaar een nieuwe algemeen directeur bekend te maken.

Het Cinekid Festival 2016 vindt dit jaar plaats op donderdag 13 en vrijdag 14 oktober voor scholen en aansluitend voor het publiek van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 oktober op het terrein van de  Westergasfabriek in Amsterdam. Van 15 tot en met 31 oktober is Cinekid ook aanwezig in dertig filmtheaters door het hele land.

Voor het complete Cinekid-programma klik hier.

 

Sannette Naeyé, foto Gerlinde de Geus

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px