banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Dr. Joachim Philipp Wolff overleden

16 januari 2016

In zijn woonplaats Bilthoven is op 10 januari jongstleden op 86-jarige leeftijd de heer Dr. Joachim Philipp Wolff overleden. Hij was al enige tijd ziek.

Joachim Wolff heeft zich jarenlang actief ingezet voor de Nederlandse cinema: als ondernemer, bestuurder én onderzoeker.

Naast directielid en eigenaar van Wolff Bioscopen was Joachim Wolff ook een actief bestuurder. In 1993 werd hij benoemd tot erelid van de Nederlandse Federatie voor Cinematografie, de NFC. Ook internationaal speelde Wolff een rol als bestuurslid en vicepresident van de Europese brancheorganisatie UNIC en als supervisor van het European Cinema Yearbook van Media Salles.

Ook stond Wolff aan de wieg van serieus onderzoek binnen de filmsector. Hij werd de stuwende kracht achter Stichting Filmonderzoek. 

In 1988 werd de heer Wolff koninklijk onderscheiden, onder andere vanwege zijn vele en diverse bestuursfuncties. 

in de februari editie van Holland Film Nieuws wordt de heer Wolff in een persoonlijk verhaal nogmaals herdacht.

Vanmiddag vindt in besloten kring de uitvaart plaats.

Joachim Wolff

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180