banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Floor van Spaendonck gaat Cinekid leiden

08 december 2016

Cinekid heeft een nieuwe directeur gevonden. Met ingang van 1 februari a.s. zal Floor van Spaendonck worden aangesteld. Ze volgt Sannette Naeyé op.

Van Spaendonck is een echte beleidsmaker. Het huidige Hoofd Beleid van het Nieuwe Instituut Rotterdam was onder meer stafmedewerker bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst en directeur van het Virtueel Platform. Ze geldt als een expert op het gebied van de digitale cultuur in de educatiesector.

Bij Cinekid zien ze die achtergrond wel zitten. ‘Floor heeft een belangrijke staat van dienst als het gaat om het kunnen agenderen en uitdragen van het maatschappelijk belang van mediacultuur. Daarbij heeft ze een groot netwerk en is ze goed in staat verbindingen te leggen met andere spelers in het veld. We zijn heel blij dat ze deze ervaring nu voor Cinekid gaat inzetten.’

Van Spaendonck volgt een zwaargewicht op. Tijdens de twintig bestuursjaren van Sannette Naeyé groeide Cinekid uit een tot internationaal hoog aangeschreven jeugdfestival. Ze initieerde een nieuwe media-afdeling en zette het MediaLab op, met 1.200 m2 en ruim vijftig interactieve installaties, workshops en games de grootste digitale speeltuin van Europa. Voor haar verdiensten ontving Naeyé in 2011 onder andere de Lifetime Achievement Award van CIFEJ, de Wereld Jeugdfilm Organisatie.

 Floor van Spaendonck, over twee maanden baas van Cinekid (Cinekid) 

 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180