banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Jan Kouwenhoven weg bij eONE, Wilco Wolfers nieuwe CEO

01 juni 2017

Wilco Wolfers mag zich de nieuwe managing director van filmdistributeur Entertainment One Benelux noemen. Vanaf vandaag neemt hij ook statutair de leiding over van Jan Kouwenhoven die met pensioen gaat.

Jan Kouwenhoven gaat na bijna veertig jaar afscheid nemen van de filmsector. Hij was CEO van RCV Entertainment toen het bedrijf in 2008 werd overgenomen door Entertainment One. Samen met zijn partner Joke Wartenbergh ging hij toen leidinggeven aan Entertainment One Benelux.

Wolfers begon in augustus 2014 bij de distributeur als COO. Daarvoor was hij onder meer CEO van A-Film en managing director bij de bioscoopdistributeur Warner Bros. Hij gaf ook een tijdlang als voorzitter leiding aan de branchevereniging NVF.

Wilco WolfersWilco Wolfers

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px