banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Joost de Vries neemt afscheid van Lemming Film

24 maart 2016

Mede-oprichter Joost de Vries stapt per 1 april op als CEO van Lemming Film. De Vries stond ruim twintig jaar geleden aan de basis van de Amsterdamse film- en televisieproducent. Onder zijn leiding groeide Lemming uit tot een gerespecteerd productiebedrijf van hoogwaardige film- en televisiecontent.

Met name op het gebied van jeugdfilms heeft Lemming een grote reputatie opgebouwd. Films als Dunya & Desi, Iep!, Kikkerdril, Patatje Oorlog en Briefgeheim waren niet alleen van hoog niveau, ze werden ook nog eens goed bezocht. Met populaire films als Het Schnitzelparadijs en series als Hollands Hoop bewees Lemming ook een volwassen markt te kunnen bereiken.

De Vries wil mede-oprichters Leontine Petit en Marco van Geffen bedanken voor de succesvolle samenwerking. ‘Samen hebben we een lange lijst titels geproduceerd en daar zijn we erg trots op. We hebben met heel veel mensen samengewerkt en ik vind het geweldig om te zien wat we op die manier hebben bijgedragen aan de Nederlandse filmindustrie.’

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180