banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Lauge Nielsen vertrekt bij Pathé; Dertje Meijer nieuwe managing director

14 februari 2017

Ruim twintig jaar gaf Lauge Nielsen als managing director leiding aan Pathé Nederland. 1 mei aanstaande treedt hij officieel terug. Nielsen wordt vervangen door Dertje Meijer, voorheen algemeen directeur van Havenbedrijf Amsterdam.

Meijer treedt 1 maart aanstaande in dienst bij Pathé. Per 1 mei volgt ze Lauge Nielsen officieel op. Nielsen blijft als adviseur aan Pathé verbonden.

Onder leiding van Lauge Nielsen moderniseerde Pathé in Nederland en zag men het bioscoopbezoek fors stijgen. Niet alleen werden er onder Nielsens supervisie een heel groot aantal nieuwe Pathé-bioscopen geopend, waarvan Pathé Zwollle de meest recente is, er vond ook een heel scala aan belangrijke innovaties plaats zoals de digitalisering van de bioscopen, een sterke online aanwezigheid en de groei van alternatieve content. Pathé heeft momenteel vijfentwintig bioscopen in achttien steden. De onderneming is marktleider in Nederland.

Dertje Meijer was van 2009 tot en met 2016 algemeen directeur van Havenbedrijf Amsterdam. Daar realiseerde zij enkele grote projecten zoals de verzelfstandiging van het Havenbedrijf. Ze was ook betrokken bij SAIL 2010 en 2015 als grote publieksevenementen. Voor haar tijd bij het Havenbedrijf bekleedde ze diverse functies bij de luchthaven Schiphol.

In een persverklaring stelt Martine Odillard, CEO van Les Cinémas Gaumont Pathé: 'Ik ben blij met de benoeming van Dertje Meijer. Met haar ruime ervaring is zij de juiste persoon om Pathé Theatres verder te ontwikkelen en een volgende fase van groei in te loodsen.'

Dertje MeijerDertje Meijer

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px