banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

LUX' Pepijn Kuyper wordt directeur LantarenVenster

25 januari 2017

Pepijn KuyperPepijn Kuyper

Pepijn Kuyper gaat Krijn Meerburg opvolgen als directeur van LantarenVenster in Rotterdam. Dat nieuws is deze week naar buiten gekomen. Kuyper is nu nog directeur van theater LUX in Nijmegen.

Kuyper begon in januari 2014 bij LUX. Daarvoor bekleedde hij diverse functie in de culturele sector. Zo was hij onder meer directeur bij Ateliers Majeur. Ook op bestuursniveau heeft Kuyper de nodige ervaringen. Hij is lid van de Raad van Advies van Go Short International Film Festival en was hij bestuurslid van Theater Walhalla. Hij stond aan de basis van het Nijmeegse wetenschapsfilmfestival InScience in samenwerking met de Radboud Universiteit.

Pepijn Kuyper vertrekt per 1 april in Nijmegen. Hij begint dan in Rotterdam waar hij Krijn Meerburg opvolgt die dit voorjaar de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en afscheid neemt.

In een verklaring zegt Kyper: 'Rotterdam groeit, ontwikkelt en bloeit. Ik kijk er zeer naar uit om in die dynamiek samen met de medewerkers spraakmakende programma’s te ontwikkelen en nieuwe verbindingen van artistieke groei aan te gaan. Juist op de Kop van Zuid, een zeer tot de verbeelding sprekende plek, willen we met veel creativiteit en daadkracht bezoekers uitdagen hun grenzen te verleggen.'

 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN