banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Marieke Jonker maakt overstap naar JT Bioscopen

02 maart 2015

Marieke Jonker wordt met ingang van 13 april aanstaande verantwoordelijk voor de programmering van JT Bioscopen. Jonker wordt head of content bij de bioscoopketen, zo is vandaag bekendgemaakt.

Marieke Jonker gaf de afgelopen jaren leiding aan de activiteiten van filmdistributeur Amstelfilm. Daarnaast was zij de initiator en het boegbeeld van het cinema-on-demandplatform We Want Cinema. Vorige week werd bekend dat het platform de activiteiten moet staken.

Bij JT gaat Marieke op de afdeling programmering nauw samenwerken met Deborah de Voogd en Mariëlle Vastenhouw.

Met de aanstelling van Jonker komt antwoord op de vraag hoe JT de programmering gaat regelen nadat de samenwerking met GO Filmbooking eerder werd beëindigd.

In een bericht aan de relaties zegt de JT-directeur Ron Sterk dat de aanstelling van Marieke Jonker ‘tevens de afronding markeert van een fase waarin het JT hoofdkantoor de benodigde uitbreiding heeft gekregen die past bij onze groeistrategie.’

Remon Guitjens geeft sinds 1 december leiding aan de afdeling finance en Annet Ros is verantwoordelijk geworden voor concessions. Mark Hulst en Berend Jan de Wilde voeren sinds het begin van dit jaar samen de afdeling operations aan en Brenda Weisz Blanchetta is op 16 februari begonnen als marketingmanager van JT.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)