banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Marwan Kenzari is hot in Hollywood

16 maart 2016

De internationale carrière van Marwan Kenzari gaat als een speer. Van de vier projecten die nu in aantocht zijn is de laatste wel heel groot: de Mummy-reboot van Universal en Tom Cruise. De opnamen onder regie van Alex Kurtzman moeten nog beginnen, maar er is al wel een premièredatum: 8 juni 2017.

Het betreft hier niet een remake van de succesreeks van vijftien jaar geleden met Brendon Fraser, maar een complete nieuwe versie die in het heden speelt. The Mummy behoort net als Frankenstein, The Invisible Man en The Wolf Man tot de generatie klassieke griezelikonen van Universal die teruggaat tot de jaren dertig. Wie Kenzari zal spelen is niet bekend gemaakt. Hopelijk voor hem niet de continu omzwachtelde titelheld.

Opvallend is dat Kenzari de tussenstap van grote ster in Nederland feitelijk heeft overgeslagen. Na opgevallen te zijn in Rabat was zijn grote doorbraak de fysiek zware hoofdrol in Wolf. Maar een hit was deze veelgeprezen misdaadfilm niet, en de thriller Bloedlink ook niet. Marwan speelde nog in Loft, en de romkoms Hartenstraat en Pak van mijn hart, die alledrie wel goed bezocht waren maar toch meer een ensemblecast hadden.

Nu heeft zijn agente Janey van Ierland hem zeer succesvol gelanceerd in Hollywood. Kenzari heeft een bijrol in de actiethriller Collide met Anthony Hopkins, zal te zien zijn in het historische epos The Promise met Christian Bale en Oscar Isaac en heeft een flinke rol in de Ben-Hur remake van Timur Bekmambetov. Maar geen van deze optredens lijkt zo groot als zijn aanstaande rol in The Mummy, prominent aangekondigd in vakblad Variety.

foto: Hollywood loves him: Marwan Kenzari (foto: ICM)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px