banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Movies that Matter krijgt nieuwe directeur

23 maart 2015

Dirk van der Straaten wordt vanaf deze zomer de nieuwe artistiek directeur van het filmfestival Movies that Matter. Hij neemt dan de leiding over van de huidige directeur Taco Ruighaver die er na vijftien jaar een punt achter zet. Dirk van der Straaten gaat Movies that Matter samen met zakelijk directeur Ali Remmelts leiden. Van der Straten is nu nog hoofd cinema van De Balie in Amsterdam en werkte daarvoor onder andere bij filmtheater Kriterion.
In een toelichting zei Taco Ruighaver: ‘Na vijftien jaar mijn ziel en zaligheid te hebben verkocht aan Movies that Matter - en voorganger Amnesty International Film Festival - gun ik het door mij opgerichte kindje vers bloed.’ Ruighaver gaat een tijd vrij nemen en een fietstocht naar Marokko ondernemen.
Movies that Matter opende afgelopen vrijdagavond 20 maart in Den Haag met de première van Timbuktu. Het festival, dat in negen dagen zo’n 70 films en vertoond, en duurt nog tot en met 28 maart. 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Dorst_HFN