banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Nelleke Driessen zegt Fortissimo vaarwel

01 april 2016

Nelleke Driessen

Al vanaf de jaren negentig was zij verbonden aan sales company en productiemaatschappij Fortissimo Films: Nelleke Driessen. Zeker na het wegvallen van oprichter Wouter Barendrecht kreeg Driessen als managing director de rol van aanspreekpunt bij Fortissimo. Nu scheiden hun wegen.

Fortissimo werd in 1991 door Wouter Barendrecht opgericht om internationaal aansprekende artfilms wereldwijd goed in de markt te kunnen zetten. Vooral in de groeimarkt Azië werden belangrijke filmmakers als Wong Kar-wai, Tsai Ming-liang en Park Chan-wook met veel succes vertegenwoordigd.

Maar de enthousiasmerende Barendrecht zette ook veel Westerse cineasten internationaal op de kaart als Gregg Araki, Todd Solondz en Alex van Warmerdam. Barendrecht verhuisde al snel naar Hong Kong, maar Driessen bleef in Amsterdam en was vanaf 2004 managing director. In 2009 overleed onverwacht Wouter Barendrecht en werd Michael Werner de nieuwe chairman.

Driessen kijkt met veel plezier terug, vertelt ze vakblad Screen. ‘Ik heb het grote geluk gehad met een fantastisch team te werken, zowel hier als in Hong Kong. Het waren moeilijke tijden toen Wouter overleed, maar gelukkig heeft Michael Werner me altijd bijgestaan met zijn loyaliteit en toewijding.’ Driessen weet nog niet wat ze gaat doen, maar verwacht wel in de filmwereld actief te blijven.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie