Gek van Oranje
NIEUWS - Cast

Netwerk Scenarioschrijvers heeft nieuwe voorzitter

29 juni 2017

Na zes jaar neemt regisseur/scenarist Jean van de Velde afscheid als voorzitter van het Netwerk Scenarioschrijvers. Pieter Bart Korthuis (regisseur en scenarist van onder andere Penoza en Vechtershart) neemt zijn functie over.

De beroepsorganisatie voor scenarioschrijvers, het Netwerk Scenarioschrijvers, maakt zich sterk voor de positie van de scenarioschrijver. Dat doet het Netwerk door de zichtbaarheid van scenarioschrijvers te verbeteren en door stevig te lobbyen bij onder meer de fondsen, de omroepen, de producenten, de ministeries van OCW en van Veiligheid & Justitie en de Raad voor Cultuur.

'De afgelopen jaren hebben de scenarioschrijvers hun tanden laten zien op verschillende podia in verschillende kwesties, daar ben ik trots op’, aldus scheidend voorzitter Jean van de Velde. ‘Toch moeten we ons hele gezicht nog blijven tonen. Respect afdwingen. Niet te bescheiden zijn.'

Pieter Bart Korthuis: 'Het Netwerk heeft zich onder aanvoering van Jean van de Velde de afgelopen jaren enorm dapper verweerd in het conflict met de kabelaars, omroepen en producenten. Het bewijst hoe belangrijk het is dat scenarioschrijvers zich blijven verenigen, zowel binnen het Netwerk als binnen Lira.

Het Netwerk steunt diverse prijzen (ANV-Scenarioprijs, de Nederlandse Oscarinzending) en reikt zelf jaarlijks de vakprijs voor beste scenario in verschillende disciplines uit, de Zilveren Krulstaarten. Ook deelt het een Gouden Pen uit aan schrijvers wier verfilmde scripts 100.000 bezoekers hebben getrokken.

Het Netwerk werkt samen met grote organisaties als Lira, Dutch Directors Guild, de Filmacademie, EYE en de Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en televisiemakers.

 

 

 

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
9695_WILD_BANNER_HFN(240x180px)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner-HLIV-240x180
9694_BVHV_BANNER_HFN(240x180px)
BannerIjslandBende_2
vacature
Banner CineJobs240x180px
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2