banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Nieuwe directeur voor nieuw cultuurbedrijf GIGANT

31 mei 2017

Met ingang van 1 juli 2017 is Arjen Davidse de nieuwe directeur van GIGANT, markant in cultuur in Apeldoorn. Het nieuwe cultuurbedrijf ontstond uit de fusie tussen Markant (centrum voor kunsteducatie) en Gigant (poppodium en filmhuis) in Apeldoorn.

Sinds 1 februari 2017 zijn de Stichting Gigant en de Stichting Markant één bedrijf. Ze vormen samen de Stichting GIGANT, markant in cultuur in Apeldoorn. GIGANT, markant in cultuur bestaat uit een poppodium, filmhuis en een plek voor kunsteducatie in Apeldoorn en ontvangt rond de 100.000 bezoekers per jaar.

En per 1 juli heeft de stichting ook een nieuwe directeur: Arjen Davidse. Hij neemt het stokje over van interim-directeur Loek Sijbers, die de afgelopen twee jaar de fusie en reorganisatie heeft doorgevoerd.

Arjen Davidse (48) is bekend in de culturele sector en heeft zowel op het gebied van popmuziek als kunsteducatie zijn sporen verdiend. Tot voor kort was hij artistiek leider van het conservatorium Haarlem dat deel uitmaakt van de Hogeschool Inholland. Als waarnemend directeur van het Nationaal Pop Instituut (NPI) en als plaatsvervangend directeur van Muziekcentrum Nederland, heeft hij de nodige ervaring opgedaan op bestuurlijk gebied van de popmuziek in Nederland.

 

Arjen Davidse, de nieuwe directeur van GIGANT, markant in cultuur in Apeldoorn.

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px