banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Nieuwe gezichten bij het Filmfonds

03 november 2016

De bundeling van de taken voor distributie bij het Filmfonds brengt twee nieuwe medewerkers met zich mee: Cynthia Ophorst en Patricia van Wetten. Ook werden er drie nieuwe filmconsulenten benoemd.

Zoals aangekondigd in het beleidsplan 2017-2020 bundelt het fonds de taken voor distributie bij twee nieuwe medewerkers. Cynthia Ophorst wordt als projectmanager marketing en distributie verantwoordelijk voor het beheer en de uitvoering van de distributie. Ook zal zij activiteiten stimuleren om de zichtbaarheid en het bereik van Nederlandse films te vergroten. Patricia van Wetten versterkt het team als projectbegeleider distributie en filmactiviteiten.

Cynthia Ophorst werkt al ruim twintig jaar in het distributievak, recentelijk als head of theatrical distribution bij The Searchers en general manager acquisitie en productie bij September Film. Ze was ruim zes jaar  werkzaam bij distributeur Benelux Film Distributors.

Patricia van Wetten was vier jaar werkzaam bij  distributeur A-film, onder andere als accountmanager theatrical. Recentelijk ondersteunde ze het online vertoningsinitiatief Filmthuis in de aanloop naar de lancering en tijdens de startfase.

De aanstelling van de nieuwe filmconsulenten hangt samen met het einde van de termijn van filmconsulenten Renée van der Grinten en Dorien van de Pas (1 februari 2017) en van Monique Ruinen (1 april 2017). Als nieuwe filmconsulenten werden Dick Tuinder, Nathalie Alonso Casale en Charlotte van Weede benoemd.

Filmconsulenten adviseren de directeur/bestuurder inhoudelijk over de ingediende plannen. Dorien van de Pas blijft na 1 februari 2017 actief voor het fonds als hoofd New Screen NL.

Voor het eind van dit jaar volgt nog een laatste benoeming, te weten die van filmconsulent speelfilm met als specialiteit kinder- en familiefilms.

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)