banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Nieuwe voorzitter voor Stichting CineCrowd

01 april 2016

Gamila Ylstra heeft sinds vandaag een nieuwe baan: voorzitter van de Stichting CineCrowd. Ze volgt hiermee Pepijn van Dijk op, die sinds de oprichting in 2011 voorzitter was.

CineCrowd is een non-profitstichting waar filmmakers hun ideeën voor films kunnen presenteren en pitchen. Sinds de oprichting in 2011 zijn er meer dan driehonderd films via crowdfunding gefinancierd. Particulieren, maar ook bedrijven, kunnen zonder risico een bijdrage leveren om de realisatie van een film mogelijk te maken.

De stichting is een succes. Dat heeft volgens voormalig voorzitter Van Dijk alles te maken met het toegewijde team en de plek die de stichting verworven heeft in de filmwereld. ‘Een succesratio van ruim 80% op een opgehaald bedrag van ruim twee miljoen euro betekent dat de laatste jaren heel veel makers hun dromen hebben kunnen waarmaken. Gamila zal, naar mijn verwachting, zorgen voor verdere professionalisering van Cinecrowd.’

Gamila Ylstra was tot voor kort directeur bij het Binger Filmlab, een internationaal talent ontwikkelingscentrum voor speelfilms en documentaires. Ook hier draait het om financiering. ‘Geld is emotie; film – op zijn best – ook. Ik zie Cinecrowd als een middel om dit samen te brengen, het verbindt publiek met projecten waar ze van houden’, aldus Ylstra.

Ylstra was in het verleden onder meer Hoofd Afdeling Film bij het Ministerie van Cultuur (1990-1997); Film Project Manager bij het Ministerie van Economische Zaken; directeur-oprichter van FINE BV en programmaleider bij de nationale publieke omroep NPS. Momenteel is ze tevens bestuurslid bij het Mediafonds, distributeur Cinema Delicatessen en LIMA. Daarnaast zit ze in de adviesraad van het Nederlands Film Festival.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px