banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Nieuws uit filmdistributieland

25 augustus 2015

Independent Films is na een intensieve zoekperiode weer compleet en Nederland is sinds vorige week ook weer een nieuwe filmdistributeur rijker: Periscoop Films. Ook Entertainment One en ABC-Cinemien brengen nieuws.

Distributeur Independent Films maakt dit jaar veel veranderingen door. Op 1 juni jongstleden verliet managing director Rachel van Bommel ( gasthoofdredacteur Holland Film Nieuws oktober) het bedrijf en werd opgevolgd door Klaas de Jager.

De Jager leidde al vijf jaar de afdeling sales waar nu Daan de Jong zijn functie heeft overgenomen. Per 1 september zal Daan geassisteerd gaan worden door Robert-Jan Schiphorst. Ook Eline de Boer en Alet Dohle verlieten Independent Films. Eefje Goderie ( tot voor kort werkzaam bij Dutch FilmWorks) gaat op 14 september starten op de afdeling publiciteit en wordt geassisteerd door Sandra van der Wiel.

Het volledige team van Independent Films:
Klaas de Jager - managing director
Daan de Jong - sales manager
Robert-Jan Schiphorst - sales
Julien van Alphen - marketing manager
Cecilia Sellmeijer - marketing
Eefje Goderie - publiciteit
Sandra van der Wiel - publiciteit.

Entertainment One meldt dat vandaag Joost de Wit start als sales assistent. Joost studeerde commerciële economie en kon daarna aan de slag bij ATPI, een reisorganisatie voor de zakelijke markt. Joost de Wit vervangt Yusri Floris die onlangs Entertainment One verliet.

ABC-Cinemien laat ons weten dat Babette Wijntjes half juli is aangesteld als managing director. Wijntjes is sinds 2011 werkzaam als manager sales en acquisitie bij de organisatie. Zij volgt in haar nieuwe functie Nicolaine den Breejen op. Den Breejen die, samen met Phil van der Linden, in 1975 het bedrijf oprichtte blijft wel nauw betrokken bij ABC-Cinemien. Binnenkort zal uitgebreid worden stilgestaan bij het 40-jarig bestaan van de distributeur.

Nieuwe filmdistributeur: Periscoop Film
Het Nederlandse filmlandschap is een filmdistributeur rijker: Periscoop Film. Dit initiatief van producenten Submarine en Fu Works zal zich gaan richten op hoogwaardige cultfilms. Lees meer...

 

Periscoop distributeur van artistiek en tegendraads aanbod

Het Nederlands filmlandschap is weer een distributeur rijker: Periscoop Film. Dit initiatief van Submarine en Fu Works zal zich gaan richten op hoogwaardige cultfilms.

Periscoop presenteert zich met het statement ‘Wij distribueren wat we zelf ook graag hadden willen produceren’. Wie de output van Submarine (The Last Hijack) en Fu Works (Eistenstein in Guanajuato) een beetje kent heeft dan wel een plaatje: grote internationale documentaires, artistieke animatiefilms en lastig te classificeren speelfilms met een hoog cultgehalte. Zelf geeft de kersverse verdeler daar de naam ‘genrebending’ aan: genrefilms met een scherp randje.

Een paar titels zijn al bekend, en maken zeker nieuwsgierig. De documentaire The Wolfpack observeert het opmerkelijke gedrag van zes New Yorkse broers die geïsoleerd zijn opgegroeid in een appartement waar ze gezamenlijk filmscènes naspelen. Of Michel Gondry’s Is the Man Who Is Tall Happy?, waarin de Franse cineast gesprekken die hij voerde met taalkundig filosoof Noam Chomsky heel creatief heeft geanimeerd.

Periscoop lijkt zich met name te richten op prijswinnende festivalfilms die door andere distributeurs te riskant bevonden zijn. Tot voor kort werden deze vooral vertoond in filmtheater LAB111 waar zowel Submarine als Fu Works nauwe banden mee hebben. Kennelijk was de respons daar goed genoeg om nu dit filmaanbod ook landelijk te gaan distribueren.  

- See more at: http://www.hollandfilmnieuws.nl/nieuwscategorieen/cast/periscoop-distributeur-van-artistiek-en-tegendraads-aanbod/#sthash.r6QZy4Mv.dpuf
lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180