banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Oud film- en theaterman Fred Denker overleden

15 juni 2015

Op 14 juni jongstleden overleed oud film- en theaterman Fred Denker. Hij was jarenlang een niet weg te denken speler in het Nederlandse film- en bioscoopbedrijf. Via toenmalige distributeur Meteor Film kwam hij het filmbedrijf binnen. Later werd hij directeur van de City bioscopen en van City filmverhuur. Als Nederlands distributeur van zowel 20th Century Fox als Disney was Denkers invloed aanzienlijk.

Zijn laatste wapenfeit was het samensmeden van de Cannon - (Tuschinski en City) en Meerburg Theaters, geprogrammeerd door een en hetzelfde boekingskantoor. Doordat Denker bij City aan de basis stond voor de financiering van Fons Rademakers’ De Aanslag, kreeg Cannon deze latere Oscar-winnaar in de schoot geworpen.

Fred Denker bekleedde diverse functies binnen het bestuur van de toenmalige NBB, de Nederlandse Bioscoop Bond. Hij is 84 jaar geworden.

Klik hier om een interview met Fred Denker te lezen uit Skoop (april/mei 1986) - met dank aan Nico van den Berg voor het opzoeken en inscannen.

 

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN