banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Pien Houthoff gaat Arthouse LUX leiden

08 april 2017

LUX Nijmegen is niet lang zonder directeur geweest. Met ingang van 1 april was Pepijn Kuyper vertrokken naar LantarenVenster. Zijn opvolger komt uit de eigen gelederen: programmamanager Pien Houthoff wordt de nieuwe directeur-bestuurder. Ze start per direct.

Houthoff heeft een lange carrière in de filmwereld achter zich. Ze was jarenlang programmeur bij het Nederlands Film Festival en werkte sinds 2008 voor LUX. Eerst als manager film en de afgelopen drie jaar als programmamanager. In die hoedanigheid was ze verantwoordelijk voor ondermeer film, debat en educatie. Het was Houthoff die succesvolle initiatieven als Go Short en InScience (mede) op de rails zette.

Houthoff kijkt uit naar de uitdagingen die haar nieuwe functie met zich mee zullen brengen. ‘Op de lange termijn zou ik Nijmegen als Filmstad nog meer op de kaart willen zetten, onze regionale rol willen versterken en de (inter)nationale zichtbaarheid van LUX willen vergroten.’  

 Nu de baas van heel LUX: Pien Houthoff / Ilona van Genderen Stort

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN