banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Rachel van Bommel aan de slag bij Endemol Shine

11 mei 2015

We wisten al dat ze ging vertrekken, alleen nog niet waar naartoe. Vandaag maakte Independent Films Nederland bekend dat Rachel van Bommel per 1 juni aan de slag gaat als Producent Scripted bij Endemol Shine.
Bij Endemol Shine krijgt Van Bommel als producent de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling, verkoop en productie van dramaseries. Bekende titels uit de Shine-stal zijn Goede tijden, slechte tijden en Moordvrouw. In ontwikkeling zijn nieuwe series als Lipstick Jungle en Sams kerst. Algemeen directeur Laurens Drillich is blij met de komst van Van Bommel. 'Rachel is een supertalent en staat zeer hoog aangeschreven in onze wereld. We zijn blij en trots dat ze aan boord komt.'

De afgelopen elf jaar was Rachel actief als managing director van Independent Films Nederland. Het was een periode waarin de onafhankelijke distributeur stevig scoorde met franchises als Twilight en The Hunger Games. Ook was ze nauw betrokken bij het bioscoopsucces van de beide Gooische vrouwen-films. 

Rachel van Bommel zal de activiteiten voor haar eigen productiebedrijf Millstreet Films onafhankelijk van de overeenkomst met Endemol Shine Nederland voortzetten. Als eigenaar en producent ontwikkelde ze onder meer de romantische komedie Soof, de Nederlandse Loft en de aanstaande Esther Verhoef-verfilming Rendez-vous, alsmede de tv-serie Nieuwe buren.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird