banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Rianne Brouwers nieuwe directeur ’t Hoogt

17 maart 2016

Filmtheater ’t Hoogt heeft een nieuwe directeur. Rianne Brouwers is 7 maart bij het filmtheater in Utrecht begonnen. Zij volgt Friederike Weisner op die sinds 1 maart leiding is gaan geven bij filmtheater De Lieve Vrouw in Amerfoort.

Rianne Brouwers was tot eind vorig jaar kwartiermaker en manager Educatie & Presentatie bij de Koninklijke Bibliotheek. Daarvoor werkte zij onder meer als teamleider Kunst, Media & Maatschappij bij de Provincie Utrecht.

Brouwers treedt aan in een periode dat het onrustig is in Utrecht qua filmvertoning. Er is een brede discussie gaande over het (geplande) aantal filmzalen en bioscoopstoelen in de stad als gevolg van veel nieuwbouw- en renovatieplannen. Daarnaast zijn de plannen voor de bouw van de Kade – waar ’t Hoogt naar toe zou verhuizen – in een ander daglicht komen te staan omdat een van de betrokken partijen, de eigenaar van parkeergarage Paardenveld, onverwacht afhaakte. Filmtheater ’t Hoogt moest onlangs zelf tijdelijk de deuren sluiten als gevolg van de vondst van asbest. Zaal 1 is inmiddels weer open en ook de horeca functioneert weer in de exploitatie aan Hoogt 4 in Utrecht.

Op de website van de Filmkrant staat een interview met de kersverse directeur van ’t Hoogt.

Rianne BrouwersFoto Rianne Brouwers, Marc Marselje Fotograaf

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN