Gek van Oranje
NIEUWS - Cast

Ruurd Bierman nieuwe bestuursvoorzitter NFF

31 augustus 2017

Met ingang van vandaag is Ruurd Bierman de nieuwe bestuursvoorzitter van het Nederlands Film Festival. Hij volgt Emile Fallaux op die de functie sinds 2014 bekleedde. De benoeming van Bierman geldt voor een periode van drie jaar.

Buurman werkt sinds 2014 als mediaconsultant, met name voor Europese publieke omroepen. Daarvoor bekleedde hij verschillende functies binnen de Nederlandse mediasctor; zo was hij directeur van het Mediafonds, lid van de raad van bestuur van de NPO en directeur van de NOS. Op dit moment is Bierman ook bestuursvoorzitter bij de Vereniging van Nederlandse Poppodia en Festivals en is hij stuurgroeplid bij het Duitse mediafestival Prix Europe.

Bierman heeft zin in zijn nieuwe job: ‘Nu de Nederlandse media meer dan ooit in de wind staan van de internationale concurrentie zijn we gebaat bij een krachtige, nationale film- en mediacultuur. Voor het stimuleren daarvan biedt het NFF een prachtig platform.’

De 37-ste editie van het Nederlands Film Festival vindt van 20 tot en met 29 september plaats in Utrecht.

 

Ruurd Bierman / Media Features

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
BannerIjslandBende_2
vacature
Banner-HLIV-240x180
9694_BVHV_BANNER_HFN(240x180px)
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
Banner CineJobs240x180px
9695_WILD_BANNER_HFN(240x180px)
Design Ad Banner 240x180– HFN