banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Splendid Film actief op Nederlandse bioscoopmarkt

10 mei 2016

Nederland krijgt er opnieuw een nieuwe filmdistributeur bij. Over circa drie weken begint Splendid Film met de distributie van speelfilms voor de Nederlandse bioscopen. Het bedrijf zorgt zelf ook voor de distributie van films via home entertainmentkanalen.

Splendid Film, dat onder leiding staat van managing director Andrew Ernster, gaat naar verwachting zo'n vijftien films per jaar uitbrengen. Films die onder meer op de rol staan zijn Blood Father met Mel Gibson, Sleepless Night met Jamie Foxx en American Pastoral met Ewan McGregor en Dakota Fanning.

Mel Gibson in Blood Father(Mel Gibson in Blood Father, een van de eerste films van Splendid Film)

Het team van Splendid Film bestaat naast Andrew Ernster uit Erik Engelen die acquisitie voor zijn rekening neemt, Thomas Wolff (head of marketing), Sarah Huisman (productmanager), Laurens van Laake (theatrical salesmanager), Lorraine Joore (theatrical salesassistent) en Martijn Swaters (salesmanager home entertainment). Lorraine Joore begint per 1 augustus.

Splendid Film is onderdeel van Splendid Medien AG, het Duitse mediabedrijf dat al meer dan veertig jaar geleden werd opgericht. Het Duitse bedrijf staat genoteerd aan de beurs van Frankfurt. Splendid Film is al sinds 2008 actief op de Nederlandse home entertainmentmarkt. Bioscoopfilms werden via een samenwerking met Independent Films uitgebracht.

Splendid Film begint officieel 1 juni met de activiteiten vanuit het nieuwe kantoor aan de Paul van Vlissingenstraat in Amsterdam.

In de komende editie van Holland Film Nieuws staat een interview met managing director van Splendid Film, Andrew Ernster.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px