banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Sylvia Hoeks krijgt hoofdrol in Blade Runner-sequel

27 april 2016

Groot castingnieuws uit Hollywood: Sylvia Hoeks gaat de vrouwelijke hoofdrol spelen in het vervolg op Blade Runner. Dat maakte productiemaatschappij Alcon Entertainment gisteren bekend. Opnamen starten in juli, de film komt in oktober 2017 in de bioscopen. 

In een persbericht laat Sylvia weten dat het 'een eer is deel uit te mogen maken van deze topcast. Het voelt extra bijzonder dat er opnieuw, 34 jaar nadat de eerste Blade Runner uitkwam, een Nederlandse acteur aan de film meedoet. Ik ben een enorme fan van het origineel en Rutger Hauers rol daarin. Ik mag helaas nog niks zeggen over mijn eigen rol, maar het belooft alles behalve saai te worden.'

Veel details over de film zijn dus niet bekend, maar wat we wel weten stemt hoopvol dat het een bijzondere productie gaat worden. In de eerste plaats de regisseur: Denis Villeneuve. Zijn recente track record is smetteloos. Sicario, Enemy, Prisoners, Incendies: Villeneuve is simpelweg de meest interessante regisseur momenteel werkzaam in Hollywood.

Verder keert Harrison Ford terug als privédetective Deckard, die in deel 1 jacht maakt op muitende robots, genaamd replicants. Ryan Gosling en Robin Wright zijn ook gecontracteerd. Gezien Sylvia’s koele-blondinelook lijkt de kans aanwezig dat ze als replicant gecast is. In de eerste film waren het Sean Young en Daryl Hannah die deze rollen vervulden.

Hoeks is al een tijdje actief in buitenlandse dienst. Ze heeft net de opnamen afgerond voor de Luc Besson-productie The Lake, waar ze tegenover Oscar-winnaar J.K. Simmons staat. Ook werkt ze aan de Duitse productie Whatever Happens. Eerder speelde ze in Guiseppe Tornatore’s The Best Offer. Haar laatste Nederlandse film was Bros Before Hos (2013).

Een titel heeft de Blade Runner-sequel nog niet. Schrijver Philip K. Dick, auteur van het boek waarop de eerste film (1982) werd gebaseerd, heeft nooit een tweede roman over Deckard geschreven. Ridley Scott, regisseur van de oorspronkelijke film, fungeert als producent.

foto: mens of robot? Sylvia Hoeks is vast als allebei goed in Blade Runner-sequel (Copper en Co) 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px