banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

The Searchers zichtbaar als filmdistributeur

26 april 2016

Nederland is opnieuw een filmdistributeur rijker. The Searchers is een onafhankelijke distributeur die al actief was, maar wiens films in Nederland door Remain in Light werden uitgebracht. Vanaf deze maand komt The Searchers als distributeur zelf echt in beeld.

Het Nederlandse kantoor van The Searchers gaat geleid worden door Cynthia Ophorst. Zij werkt samen met Marieke de Meerleer (operations manager), Katrien Remijn (salesmanager) en Jasper Naaijkens (marketingmanager). Het Belgische duo Elise Van Marcke en Olivier Van Den Broeck draagt als general manager de eindverantwoordelijkheid. De publiciteit wordt verzorgd dor het externe bureau Triple P Entertainment.

The Searchers wil als onafhankelijke filmdistributeur voor de Benelux op jaarbasis zo’n vijftien films uitbrengen. Dat zijn naar eigen zeggen 'kwalitatieve, Engelstalige (cross-over) films met een sterke cast en regisseur'.

Demolition(Demolition, voor bioscoopdistributie van Remain In Light naar The Searchers)

Films die al zijn aangekocht en dit jaar nog hun theatrical release krijgen, zijn de komedie About Ray met ElleFanning, Naomi Watts en Susan Sarandon, de sciencefictionfilm The Space Between Us met onder andere Gary Oldman en The Founder met Michael Keaton als een van de oprichters van McDonald’s.  Op de rol staat ook Personal Shopper van regisseur Olivier Assayas met Kristen Stewart. Die film is geselecteerd voor de officiële selectie van het Filmfestival van Cannes.

Al deze films waren tot voor kort gekoppeld aan Remain in Light als bioscoopdistributeur.

In een reactie laat Bert Trentels van Remain In Light weten zich te zullen blijven bezighouden met de rechtenexploitatie van films op dvd, vod en televisie en het uitbrengen van een select aantal documentaires en arthousefilms in de theaters.

 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN