banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Topvrouw TMG wordt directeur-generaal Cultuur en Media

23 mei 2017

Barbera Wolfensberger is op voordracht van minister Plasterk benoemd tot de nieuwe directeur-generaal Cultuur en Media bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ze volgt Marjan Hammersma op, die de functie vanaf 2012 vervulde.

Kwam Hammersma nog uit de Publieke Omroep, Wolfensberger is gepokt en gemazeld in het bedrijfsleven. Ze was onder meer CEO van het gerenommeerde reclamebureau FHV BBDO en hoofd communicatie bij HEMA. Ook vervulde ze de functie van voorzitter Topsector Creatieve Industrie. Meest recent was ze actief als Chief Marketing Officer van de Telegraaf Mediagroep.
De filmwereld kent ze uit haar tijd als bestuurslid van Cinekid.

Als directeur-generaal Cultuur & Media is Wolfensberger verantwoordelijk voor de directies Erfgoed & Kunsten, Media & Creatieve Industrie en Internationaal Beleid. Film zit in de portefeuille Creatieve Industrie. Als directeur-generaal moet Wolfensberger verantwoordelijkheid afleggen tegenover de secretaris-generaal OC & W. Dat is sinds september vorig jaar Marjan Hammersma.

Van TMG naar OCW: Barbera Wolfensberger / LinkedIn

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px