banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Voorham en Eilander nieuwe speelfilmconsulenten

22 juni 2015

Anita Voorham en Jan Eilander starten deze zomer als filmconsulent Speelfilm bij het Filmfonds. Volgens het fonds sluit de ervaring van beide professionals goed aan bij de huidige internationalisering en toenemende grensvervaging tussen film en televisie. De aanstelling hangt samen met het vertrek van Bero Beyer die vanaf augustus aantreedt als directeur IFFR. 

Voorham is (inter)nationaal scriptconsultant van zowel arthouse als mainstream producties, waarvan er meerdere voor internationale festivals werden geselecteerd. Ook was zij dramaturg voor de NTR en productiemaatschappijen en schreef ze voor de serie Gooische Vrouwen. Voorham is verbonden aan verschillende internationale talentlabs en maakt deel uit van het CineMart selectiecomité.

Jan Eilander is schrijver van boeken en verhalenbundels, muzikant en film- en televisiemaker. Hij regisseerde documentaires en televisieprogramma’s (o.a. Rock & Roll Junkie) en schreef scenario’s voor (inter)nationaal bekroonde speelfilms en dramaproducties (In Krakende Welstand, Ik Ben Willem, Het Zusje Van Katia), en voor de nog te verschijnen producties J. Kessels the movie, Laila M en Een Echte Vermeer.  Eerder werkte Eilander al voor het fonds als intendant artistieke film.

Filmconsulenten worden voor een beperkte termijn aangesteld en geven inhoudelijk advies aan het subsidiebureau dat de zakelijke en productionele toets van aanvragen doet. De andere filmconsulenten zijn Monique Ruinen, Suzanne van Voorst, Peter Lindhout, Renée van der Grinten en Dorien van de Pas.

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN