banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Wallie Pollé zwaait af bij distributeur Cinéart

22 juli 2016

Na jaren in het filmbedrijf werkzaam te zijn geweest, waarvan de laatste jaren als general manager bij distributeur Cinéart, gaat Wallie Pollé per 1 september een nieuwe fase in zijn kleurrijke leven beginnen.

Wallie Pollé heeft in zijn carrière bij veel distributeurs het verschil kunnen maken: The Movies, Classics Film, Meteor Film, PolyGram Filmed Entertainment, Cinemien, A-Film, 1 More Film en de laatste jaren bij Cinéart.

Zijn theatrical werkzaamheden bij Cinéart worden overgenomen door het team. Eigendom, management en acquisities in Nederland en België blijven onveranderd. Marc Smit in Amsterdam en Stephan de Potter in Brussel. Smit maakt sinds juni ook deel uit van het bestuur van Film Distributeurs Nederland (FDN). 

De focus en liefde voor film blijven onveranderd, zo laat Marc Smit Holland Film Nieuws weten. Sinds 1975 wonnen de films die uitgebracht zijn door de distributeur negentien Gouden Palmen, tientallen Oscars, Gouden Beren en Leeuwen.

Foto: Holland Animation Festival

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px