banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Wild Bunch wordt September Film

01 september 2014

Wild Bunch Benelux heeft een nieuwe naam. De filmdistributeur heeft haar naam met ingang van vandaag veranderd in September Film. Wild Bunch Benelux werd zes jaar geleden opgericht door het Franse filmbedrijf Wild Bunch en de Nederlandse filmondernemer Pim Hermeling. In 2010 kwam het bedrijf al volledig in handen van Hermeling.

De naamswijziging wordt niet ingegeven door een verandering van koers van het bedrijf. De distributeur blijft zich richten op het aankopen en uitbrengen van zogeheten kwaliteitfilms in de filmtheaters en via andere kanalen.

Pim Hermeling heeft onlangs een eigen filmdistributiekantoor in België en een eigen productietak voor (inter)nationale (co)producties opgericht, plannen uitgewerkt voor een arthousecomplex in Utrecht en het initiatief genomen tot de aankoop en renovatie van de Antwerpse stadsbioscoop Cartoons.

Voor de komende periode staan onder meer The Trip to Italy en Locke gepland. Nederlandse films die door September Film uitgebracht gaan worden zijn onder meer Ventoux van Nicole van Kilsdonk en Publieke werken van Joram Lürsen.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN