banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Willem Wertwijn overleden

12 februari 2018

Pas nu werd bekend dat op 22 december jongstleden bioscoop- en filmman Willem Wertwijn is overleden. Wertwijn mag wel een van de laatste der Mohikanen uit het filmbedrijf van weleer worden genoemd. 

Uniek aan de carrière van Wertwijn is het feit dat hij het filmbedrijf in alle facetten heeft meegemaakt. Willem Wertwijn was exploitant van bioscoop Cinema Actueel in Bergen op Zoom. Als distributeur bracht hij films uit onder de naam Actueel Film. Ook werkte hij samen met Euro Centra waar onder meer voormalig Universal-directeur Max van Praag werkzaam was.

Voor Concorde Film bracht hij Abel en Flodder uit en bij producent First Floor Features hielp hij mee aan de productie van onder andere Flodder in Amerika.

Tot op hoge leeftijd hield Wertwijn feeling met het filmbedrijf. Hij overleed op 87-jarige leeftijd.

beeld creative commons

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN