banner Pieter Konijn
NIEUWS - Cast

Willemien van Aalst vertrekt bij NFF

04 oktober 2016

Directeur Willemien van Aalst maakt plaats voor een opvolger bij het Nederlands Film Festival. Na zeven festivals acht zij de tijd rijp voor een wending in haar loopbaan.

Van Aalst heeft er geen gras over laten groeien. Afgelopen zaterdag eindigde het Nederlands Film Festival met het kalverengala, vandaag maakte zij bekend bij het NFF te vertrekken. 'Met mijn team heb ik veel bereikt. Nu is het tijd het stokje over te dragen. Zowel voor mij als voor het festival brengt verandering nieuwe kansen.'

Haar opvolger staat voor de lastige taak de doelstellingen van het NFF voor de Cultuurnotaperiode 2017-2020 te realiseren. Vorig  jaar werd onder bestuur van Emile Fallaux al een stevige koerswisseling ingezet, onder andere door het Academy-systeem te introduceren, waarbij vakgenoten op de genomineerden konden stemmen. Ook de programmering ging stevig op de schop.

Het NFF-bestuur ziet Willemien van Aalst met lede ogen gaan, maar respecteert haar keuze. Bestuursvoorzitter Emile Fallaux: 'Met Willemien verliezen wij een bijzonder toegewijde en kundige pleitbezorger voor de Nederlandse film. Aanstormend talent kreeg meer ruimte dan ooit. Met het Forum van de Regisseurs genereerde ze aandacht voor vernieuwende auteursfilms en haalde de interactieve drama- en documentaireproducties uit de marge.'

Van Aalst blijft actief voor het NFF tot een opvolger is benoemd. De werving voor een nieuwe NFF-directeur is reeds begonnen.

Het Nederlands Film Festival is het derde belangrijke filmfestival dat dit jaar een directeur verliest. Na dertig jaar leiding te hebben gegeven aan het grootste documentairefestival ter wereld kondigde Ally Derks in april haar vertrek aan voor 2017. Afgelopen weekend maakte Cinekid-directeur Sannette Naeyé na twintig jaar haar afscheid bekend.

 

Willemien van Aalst / Anna van Kooij / NFF

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180