banner Pieter Konijn

Nieuws - In beeld

 • Louis Lumiere in Tuschinski - Collectie EYE Filmmuseum FDS104047 ZP-8009-1
  In beeld 20 februari 2018 - Ilona van Genderen Stort

  Historie bioscoopbedrijf in 327 pagina's

  Op 17 februari 2018 is het precies honderd jaar geleden dat een aantal bioscooppioniers de koppen bij elkaar stak en besloot een branchevereniging voor bioscoopondernemers op te richten uit ergernis over de vermakelijkheidsbelasting. Ter gelegenheid hiervan heeft een groot aantal mensen het afgelopen jaar hard gewerkt om een passend jubileumboek samen te stellen, dat op het eeuwfeest aan alle leden zal worden aangeboden. Een gesprek met hoofdredacteur Frans Westra.

  Lees verder
 • in beeld Zilveren Rozen Lauge Nielsen Dana Linssen
  In beeld 09 januari 2018 - Jeroen Huijsdens

  Zilveren Roos voor Lauge Nielsen; Zilveren Roosje voor Dana Linssen en de Filmkrant

  Voormalig Pathé-directeur Lauge Nielsen is de winnaar van de bioscoopprijs, de Jan Nijland Zilveren Roos 2017. De aanmoedigingsprijs, het Zilveren Roosje, gaat naar filmjournalist Dana Linssen en de Filmkrant, waar zij hoofdredacteur van is. De jaarlijkse bioscoopprijzen werden vandaag in Amsterdam uitgereikt.

  Lees verder
 • in beeld jaarcijfers 2017
  In beeld 09 januari 2018 - Jeroen Huijsdens

  Bioscopen zien bezoek opnieuw groeien

  De bioscoopsector kan weer terugkijken op een succesvol jaar. Het bioscoopbezoek in Nederland steeg afgelopen jaar met 5,3% naar een totaal van bijna 36 miljoen bioscoopbezoeken. De cijfers werden vanmiddag bekendgemaakt tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie van bioscoopondernemers, filmtheaters en filmdistributeurs in Pathé Tuschinski in Amsterdam.

  Lees verder
 • Cast_GerbenKuipers
  In beeld 02 januari 2018 - Jeroen Huijsdens

  Shortlist eerste Gerben Kuipers Loftrompet bekend

  Deze maand gaat de eerste Gerben Kuipers Loftrompet uitgereikt worden. De nieuwe filmprijs is een initiatief van voormalig bioscoopondernemer Gerben Kuipers en Holland Film Nieuws. Met de prijs wil Kuipers de filmdistributeurs eren die er het beste in slagen een bepaalde film van tevoren in de markt te zetten. Nadat eerder een eerste filmselectie bekend werd gemaakt, is het nu tijd voor de shortlist. De winnaar wordt over enkele weken bekend.

  Lees verder
 • Pick n mix Haags Filmhuis jpg.
  In beeld 17 oktober 2017 - Jeroen Huijsdens

  Aandacht voor groei in de regio

  Waar vindt de groei in filmvertoning in Nederland plaats en wat betekent dat voor de culturele beleving in de provincie? Op die twee vragen hoopt het kleine symposium Film in de regio een antwoord te geven. Het symposium vindt aanstaande donderdag, 19 oktober plaats in Filmhuis Hengelo.

  Lees verder
 • Achterdeschermen DownloadButton
  In beeld 26 augustus 2017 - Jeroen Huijsdens

  Dutch FilmWorks pakt downloaders aan

  Filmdistributeur Dutch FilmWorks heeft er genoeg van dat de overheid illegaal downloaden ongestraft toelaat. Daarom gaat het bedrijf nu zelf achter illegale downloaders aan. Dit najaar kan iedereen die illegaal een film downloadt waarvan DFW de rechten heeft een brief verwachten met een schikkingsvoorstel. Dat betekent: betalen!

  Lees verder
 • Techniek FilmGemist
  In beeld 25 juli 2017 - Mark van den Tempel

  CineCity is eigen VOD-dienst gestart

  Met FilmGemist is CineCity Vlissingen haar eigen On Demand-streamingdienst begonnen.

  Lees verder