Gek van Oranje

Nieuws - In beeld

 • in beeld Zilveren Rozen Lauge Nielsen Dana Linssen
  In beeld 09 januari 2018 - Jeroen Huijsdens

  Zilveren Roos voor Lauge Nielsen; Zilveren Roosje voor Dana Linssen en de Filmkrant

  Voormalig Pathé-directeur Lauge Nielsen is de winnaar van de bioscoopprijs, de Jan Nijland Zilveren Roos 2017. De aanmoedigingsprijs, het Zilveren Roosje, gaat naar filmjournalist Dana Linssen en de Filmkrant, waar zij hoofdredacteur van is. De jaarlijkse bioscoopprijzen werden vandaag in Amsterdam uitgereikt.

  Lees verder
 • in beeld jaarcijfers 2017
  In beeld 09 januari 2018 - Jeroen Huijsdens

  Bioscopen zien bezoek opnieuw groeien

  De bioscoopsector kan weer terugkijken op een succesvol jaar. Het bioscoopbezoek in Nederland steeg afgelopen jaar met 5,3% naar een totaal van bijna 36 miljoen bioscoopbezoeken. De cijfers werden vanmiddag bekendgemaakt tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie van bioscoopondernemers, filmtheaters en filmdistributeurs in Pathé Tuschinski in Amsterdam.

  Lees verder
 • Cast_GerbenKuipers
  In beeld 02 januari 2018 - Jeroen Huijsdens

  Shortlist eerste Gerben Kuipers Loftrompet bekend

  Deze maand gaat de eerste Gerben Kuipers Loftrompet uitgereikt worden. De nieuwe filmprijs is een initiatief van voormalig bioscoopondernemer Gerben Kuipers en Holland Film Nieuws. Met de prijs wil Kuipers de filmdistributeurs eren die er het beste in slagen een bepaalde film van tevoren in de markt te zetten. Nadat eerder een eerste filmselectie bekend werd gemaakt, is het nu tijd voor de shortlist. De winnaar wordt over enkele weken bekend.

  Lees verder
 • Pick n mix Haags Filmhuis jpg.
  In beeld 17 oktober 2017 - Jeroen Huijsdens

  Aandacht voor groei in de regio

  Waar vindt de groei in filmvertoning in Nederland plaats en wat betekent dat voor de culturele beleving in de provincie? Op die twee vragen hoopt het kleine symposium Film in de regio een antwoord te geven. Het symposium vindt aanstaande donderdag, 19 oktober plaats in Filmhuis Hengelo.

  Lees verder
 • Achterdeschermen DownloadButton
  In beeld 26 augustus 2017 - Jeroen Huijsdens

  Dutch FilmWorks pakt downloaders aan

  Filmdistributeur Dutch FilmWorks heeft er genoeg van dat de overheid illegaal downloaden ongestraft toelaat. Daarom gaat het bedrijf nu zelf achter illegale downloaders aan. Dit najaar kan iedereen die illegaal een film downloadt waarvan DFW de rechten heeft een brief verwachten met een schikkingsvoorstel. Dat betekent: betalen!

  Lees verder
 • Techniek FilmGemist
  In beeld 25 juli 2017 - Mark van den Tempel

  CineCity is eigen VOD-dienst gestart

  Met FilmGemist is CineCity Vlissingen haar eigen On Demand-streamingdienst begonnen.

  Lees verder
 • HFN slaat nieuwe weg in
  In beeld 12 juli 2017 - Jeroen Huijsdens

  HFN slaat nieuwe weg in

  Toegang hebben en houden tot al het nieuws en alle artikelen op de website van Holland Film Nieuws. Dat is in een handomdraai geregeld. Vanaf nu kan er op onze site heel snel een persoonlijk account worden aangemaakt waarmee toegang wordt verkregen tot belangrijk film- en bioscoopnieuws.

  Lees verder
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
vacature
Design Ad Banner 240x180– HFN
9694_BVHV_BANNER_HFN(240x180px)
9695_WILD_BANNER_HFN(240x180px)
Banner CineJobs240x180px
BannerIjslandBende_2
Banner-HLIV-240x180