banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

Aandacht voor groei in de regio

17 oktober 2017

Waar vindt de groei in filmvertoning in Nederland plaats en wat betekent dat voor de culturele beleving in de provincie? Op die twee vragen hoopt het kleine symposium Film in de regio een antwoord te geven. Het symposium vindt aanstaande donderdag, 19 oktober plaats in Filmhuis Hengelo.

Van de groei die het filmbezoek in Nederland nog altijd doormaakt willen ook de filmhuizen profiteren. Dat is niet zo vreemd. Maar ook bestaande en nieuwe bioscopen met een groot verzorgingsgebied willen de bezoekers uit de provincie graag verwelkomen.

De groei van de groten en ook de mogelijkheid om dichtbij huis cultuur te kunnen ervaren staan daarom centraal in het aankomende symposium Film in de regio. Het wordt georganiseerd door Filmkenniscentrum in samenwerking met de Vereniging Overijssels Filmhuis Overleg en het Overijssel Filmfestival.

Tijdens het evenement, dat duurt van 14:00 tot 16:00, wordt een uiteenlopende groep sprekers aan het woord gelaten. Zo zal initiatiefnemer Dick Smits de resultaten toelichten van zijn boekje Film in Overijssel; grenzen aan de groei. Vue-directeur Ron Sterk zal ingaan op de vernieuwing en groeimogelijkheden die bioscopen in de regio zien. Willemien van Aalst, tegenwoordig adviseur bij BMC Advies, bekijkt de beleidstrends van lagere overheden op het gebied van cultuur.

Ook komen er enkele best practices aan bod. Er wordt stilgestaan bij het nieuwe Filmhuis Steenwijk (Han Evers), de uitbreidingsplannen van Filmhuis Zevenaar (Harri de Vries) en de resultaten van de Limburgse Film Commissie (Guido Franken).

Het symposium kan met name voor vertegenwoordigers van filmhuizen interessant zijn. Nadere informatie kan worden verkregen via info@filmkenniscentrum.nl.

Waar gaat de groei in de provincie naar toe?

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN