banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

Bioscoopsector zwaait Lauge Nielsen uit

16 mei 2017

In Pathé Tuschinski werd donderdag 11 mei met een feestelijke receptie afscheid genomen van Lauge Nielsen. Nielsen gaf meer dan eenentwintig jaar leiding aan Pathé in Nederland.

Werknemers van Pathé, oud-werknemers van Pathé, filmdistributeurs en overige relaties waren aanwezig om het vertrek van de immer bescheiden en vriendelijke Lauge Nielsen niet onopgemerkt voorbij te laten gaan.

Het resulteerde in een drukbezochte receptie en een fraai zaalprogramma waarin terug werd geblikt op de jaren dat de van oorsprong Deense - maar inmiddels sterk vernederlandste Nielsen het bedrijf leidde. Dat gebeurde hoofdzakelijk met filmbeelden waarin mensen zoals theatermanagers Stéphane Linguy (Arena), David Hanemaayer (Tuschinski) en event manager Kyra Kuppens ('ik heb altijd geworsteld met de vraag of ik nou je of u tegen hem moest zeggen') terugkeken op hun samenwerking met Lauge. De rode draad was het videointerview met Nielsen zelf. De avond werd gepresenteerd door Vivienne van den Assem.

Ook de Pathé commissarissen Annemarie van Gaal en Jan Willem Sodderland en de nieuwe directeur Dertje Meijer richtten zich met lovende woorden tot de afscheidnemende directeur. Maar zij deden dat wel vanaf het podium van de grote zaal van Tuschinski.

Muziek was er ook, met live-filmmuziek uit Schindler's List en Intouchables van een trio onder leiding van Folkert Oosterbeek. Passend was de muziek uit La La Land, en vooral de teksten 'City of Stars, are you shining just for me?' en 'Here's to the ones who dream...'

In zijn dankwoord stond Lauge Nielsen stil bij al die mensen die het hem al die jaren mogelijk hadden gemaakt zijn werk te doen. En speciaal woord van dank was er voor Tina Tetelepta, zijn trouwe assistente die na vele jaren deze zomer ook afscheid gaat nemen. Ook besteedde Nielsen aandacht aan de toekomst van de bioscoop in Nederland. 'Die toekomst is rooskleurig', aldus Nielsen, 'als we ook maar blijven luisteren naar de klant.'

Lauge Nielsen verdwijnt niet helemaal uit de bioscoopsector en bij Pathé. Hij blijft aan boord als adviseur voor de holding en zal het hoofdkantoor in Parijs adviseren over de koers die het bedrijf in Europa kan varen.

Alle gasten kregen aan het einde van de avond een exemplaar van de special over Lauge Nielsen die Holland Film Nieuws speciaal ter gelegenheid van diens vertrek had gemaakt.

Foto's Eline Koenen

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN