banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

Cinema2020: Congres over toekomst cinema begonnen

23 maart 2016

Om vier uur begon vandaag het cinemacongres Cinema2020 in EYE Filmmuseum in Amsterdam. De opening werd verricht door Sandra den Hamer, directeur van EYE Filmmuseum en Winnie Sorgdrager, voorzitter van de NVBF, de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters.

In een uitverkochte zaal van EYE 1 buigen driehonderd belangstellenden uit de bioscoop-, distributie-, en filmbranche zich twee dagen lang over de vraag hoe de toekomst van de cinema er uit gaat zien.

Sandra den Hamer heette de congresgangers welkom in ‘het huis van de film in Nederland’. Of, zoals Den Hamer het aan het aanwezige professionele publiek uitlegde: ‘Ons clubhuis’. Den Hamer vroeg nog aandacht voor twee innovaties waar EYE bij is betrokken: een nieuwe educatief platform voor en door jongeren én het cinema on demandplatform Filmthuis.

Daarna nam Winnie Sordrager het woord. Het jaar 2020 lijkt zo ver weg, zo zei ze, maar het is al over vier jaar. De ontwikkelingen gaan razendsnel en van de industrie wordt innovatie verwacht. Vijf jaar geleden is de digitalisatie van de filmindustrie aangepakt. ‘Maar het is pas de eerste stap’, aldus Sorgdrager. De vraag is nu: wat zijn de volgende stappen. Hoe houden we de aandacht van ons publiek vast, bijvoorbeeld. Vanmiddag en morgen gaat het om inspiratie, zo belooft Sorgdrager. Ze wenste iedereen een mooi en vruchtbaar congres toe.

lees meer

Jan van Houten is een groot muziek en filmliefhebber die van zijn hobby zijn beroep probeert te maken. Vooral werkzaam in Hilversum bij diverse omroepen en radiostations, maar ook regelmatig te vinden in bioscoopzalen.
Twitter @janvhouten Linkedin /janvanhouten

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
LadyBird