banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

Cinema2020: David Hancock: we zijn nog niet echt digitaal

24 maart 2016

Als je wilt weten wat de stand van zaken is in de wereld met betrekking tot de digitalisering, dan nodig je David Hancock uit. Als hoofd van het Film & Cinema Team bij IHS Technology is hij de expert op dat vlak. In een korte maar veelzeggende presentatie schetste Hancock dat digitalisering wereldwijd eigenlijk nog steeds gaande is.

Van alle schermen ter wereld mogen er dan 98,2% digitaal zijn, er zijn nog altijd zo’n 3.000 analoge schermen. 3D gaf duidelijk een push aan de digitalisering, aldus Hancock. Momenteel komt 10% tot 15% van de omzet wereldwijd uit 3D.

Bij de introductie bleek 3D een innovatie waarvoor het publiek bereid was meer te betalen. Maar die opbrengst moest wel door meerdere partijen worden gedeeld. Wat 3D volgens Hancock echter ook heeft laten zien, is dat de prijs van het ticket niet onbeperkt kan doorstijgen. Dat maakt de discussie over de introductie van nieuwe technieken (zoals 4D, Barco Escape, ScreenX), waar de consument ook wordt gevraagd te betalen voor de meerwaarde, juist een hele interessante.

Hancocks conclusie bracht ook food for thought: we mogen dan denken grotendeels gedigitaliseerd te zijn, er zijn nog altijd diverse ICT-systemen in de hedendaagse bioscoop die niet optimaal met elkaar samenwerken. En daarom kunnen we, volgens Hancock, nog niet echt spreken van volledig digitale cinema.Foto: David Hancock.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN