banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

Cinema2020: de groeiende invloed van China

24 maart 2016

Wereldwijd is de productie van speelfilms aan het stijgen, er worden momenteel zo'n 7.000 speelfilms ter jaar geproduceerd. En de wijze waarop die worden gemaakt, gaat in toenemende mate beïnvloed worden door het publiek in Azië. Dat was de boodschap van David Hancock in zijn tweede toespraak tijdens Cinema2020.Foto: David Hancock.

In 2019, of misschien nog wel eerder, overstijgt China de Amerikaanse box office. En over vijf jaar komt 46% van de wereldwijde box office uit China. Dat gaat een enorme impact hebben op de wijze waarop de industrie wereldwijd werkt.

Het is echter niet alleen China dat zijn invloed laat gelden. Ook Indonesië en Vietnam zijn met een inhaalrace bezig, zo beweerde David Hancock. Die groei heeft ook ontegenzeggelijk gevolgen voor de films die gemaakt gaan worden. Producenten moeten namelijk films gaan maken gericht op de Aziatische markt.

Daarnaast doet zich nog een interessante ontwikkeling voor. Cinema blijft ook in de komende jaren een enorm belangrijk onderdeel van de waardeketen van film. 50-55% van de waarde van film wordt namelijk gecreëerd in cinema. Wie denkt dat cinema onder druk komt te staan in de jaren die komen gaan, zal dat standpunt moet heroverwegen, zo bleek uit de cijfers van Hancock.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)